Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че иска минималната заплата да достигне 950

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че иска минималната заплата да достигне 950
Коментари Харесай

Мицотакис: Искам минималната работна заплата да достигне 950 евро

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че желае минималната заплата да доближи 950 евро в края на идващите четири години, в изявление за гръцката телевизия Алфа, представено от АНА-МПА.

Най-големият проблем, пред който е изправено държавното управление на Гърция, са високите цени, сподели министър председателят, споменавайки също, че този проблем е световен и че сега страната има по-добри резултати във връзка с инфлацията от доста страни, макар че върви към закъснение на растежа.

Във връзка със заплатите и пенсиите той разясни, че съгласно неговата партия Нова народна власт до надбавки би трябвало да се прибягва в изключителни случаи. Според него като непрекъсната мярка би трябвало да бъдат понижени налозите и увеличени заплатите.

„ Искам минималната работна заплата да доближи 950 евро в края на четиригодишния интервал. Ние използвахме надбавките, тъй като бяхме наранени от изключителни проблеми в стопанската система “, сподели той.

За парламентарните избори на 21 май водачът на Нова народна власт посочи, че постоянно е вярвал, че са нужни два четиригодишни мандата, с цел да се промени Гърция.

„ Със сигурност ни трябват два четиригодишни мандата, с цел да кажем, че Гърция е трансформирала посоката си и сме се трансформирали в Европа. Повтарям го през цялото време “, сподели той.

На въпрос дали един министър-председател би трябвало да приключи мандата си за осем години, Мицотакис отговори „ евентуално “. Той акцентира, че не би приел сюжет на ръководство, което не разполага с болшинство в Народното събрание.

„ Аз изисквам за автономия “, съобщи министър председателят, като означи, че самостоятелността е доста сложна за реализиране при първия избор, само че по-постижима на втория.

Той загатна изявление на водача на гръцката партия ПАСОК Никос Андрулакис, който „ е посочил “, че има проблем не с Нова народна власт, а персонално с Кириакос Мицотакис. В тази връзка Мицотакис акцентира, че нито той, нито партията му ще одобряват различен министър-председател, в случай че Нова народна власт е първата партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР